;

Marcel Wolterinck

Schoonheid creëren, vanuit die behoefte is Wolterinck ontstaan. Founder en creative director Marcel Wolterinck (Groenlo, 1960) begon zijn carrière als meesterbinder, de hoogste graad in de bloemsierkunst. Lange tijd had hij zijn eigen bloemenzaak en verzorgde hij de aankleding van grote evenementen in binnen- en buitenland. Zo decoreerde hij o.a. vijf keer een evenement op de Amerikaanse ambassade in Washington, waarvan één keer met 11.000 (!) tulpen.

Maar zijn ideeën reikten verder. Steeds vaker werd hij ingehuurd om de interieurs van exclusieve huizen op de mooiste plekken op aarde te ontwerpen. De overstap naar de interieurwereld was een feit en het duurde niet lang of daar kwamen architectuur, tuinen en producten bij. Zo groeide Wolterinck uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een high-end ontwerpstudio voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten én een showroom in hartje Laren, de Wolterinck Store, waar interieurliefhebbers vijf dagen per week terecht kunnen voor exclusieve meubelen en accessoires, de mooiste salontafelboeken en kunst uit binnen- en buitenland. In de schitterende hoge ruimtes, de tuin en de oranjerie van de Wolterinck Store komen de stijl en de sfeer van de wereld van Wolterinck tot leven. Zo ook in de boeken die Wolterinck in de loop der jaren heeft uitgegeven, zoals Designing Your World (Uitgeverij Terra, 2020). In het najaar van 2021 volgt Designing Your World – volume II met 320 pagina’s aan nieuwe designinspiratie.

Uiteraard bestaat Wolterinck niet alleen uit Marcel Wolterinck. Het veelzijdige bedrijf wordt gevormd door een team van ruim 25 bevlogen architecten, designers, stylisten en andere professionals. Kenmerkend voor de werkwijze van het team is dat ontwerpen in nauwe samenspraak met de klant tot stand komen. Een Wolterinck-ontwerp is maatwerk, op alle niveaus. De klant wordt daarbij volledig ontzorgd. Hoewel geen twee ontwerpen van Wolterinck hetzelfde zijn, wordt in alle projecten een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen toegepast. Ook een mix van merken is kenmerkend voor Wolterinck, evenals een optimale balans tussen functionaliteit en schoonheid.

Ontmoet het team

Elk project van Wolterinck is het resultaat van teamwork. Ontmoet het hele team hier.

Aafke Wolterinck

Interior Decorator

Anouk Kors

Retail & Interior Decorator

Berry van Empel

Senior Interior Designer & Architect

Estee Heinsbroek

Interior Decorator

Esther de Graaf

Senior Garden & Landscape Architect

Eveline van Asbeck

Senior Interior Decorator

Gert-Jan Hulsbosch

Purchaser

Janneke van Woudenberg

Senior Interior Designer

José Lauwerijssen

Office Manager

Koen Huigen

Senior Product Designer

Lex Munneke

Project Realisation

Maartje Broek

Retail

Maartje Wolterinck

Marketing & PR

Marcel Wolterinck

Creative Director

Michael Reibestein

General Manager

Nina Chermin

Senior Interior Designer

Pien Heemstra

Senior Interior Designer

Rianne van der Kuijl

Senior Interior Designer

Remco Schrijver

Interior Designer & Architect

Roos van der Woude

Interior Decorator

Samantha Geurtsen

Purchaser

Saskia Nijland

Interior Designer

Twan Ruiters

Manager Project Realisation

Wouter van den Heuvel

Interior Designer & Architect

Maak van uw huis een droomhuis

Vraag uw adviesgesprek aan

Wolterinck in de media

De nieuwe interieur collectie Zendo van Grey7 by Wolterinck

De collectie bestaat uit diverse designmeubelen denk aan strak uitgevoerde, verfijnde en sierlijke side tables, een eettafel van een combinatie van hout met een vloeiende vorm, een strakke tafel met doorgestoken hout, een zeer comfortabele fauteuil met ronde zachte vormen, en prachtige accessoires. Een bijzonder object in deze collectie is de bank met gebogen hout. De stoffen hebben veel contrast in textuur maar de designs zijn meer complementair qua kleur.

<
">
>