;

Marcel Wolterinck

Schoonheid creëren, vanuit die behoefte is Wolterinck ontstaan. Founder en creative director Marcel Wolterinck (Groenlo, 1960) begon zijn carrière als meesterbinder, de hoogste graad in de bloemsierkunst. Lange tijd had hij zijn eigen bloemenzaak en verzorgde hij de aankleding van grote evenementen in binnen- en buitenland. Zo decoreerde hij o.a. vijf keer een evenement op de Amerikaanse ambassade in Washington, waarvan één keer met 11.000 (!) tulpen.

Maar zijn ideeën reikten verder. Steeds vaker werd hij ingehuurd om de interieurs van exclusieve huizen op de mooiste plekken op aarde te ontwerpen. De overstap naar de interieurwereld was een feit en het duurde niet lang of daar kwamen architectuur, tuinen en producten bij. Zo groeide Wolterinck uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een high-end ontwerpstudio voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten én een showroom in hartje Laren, de Wolterinck Store, waar interieurliefhebbers vijf dagen per week terecht kunnen voor exclusieve meubelen en accessoires, de mooiste salontafelboeken en kunst uit binnen- en buitenland. In de schitterende hoge ruimtes, de tuin en de oranjerie van de Wolterinck Store komen de stijl en de sfeer van de wereld van Wolterinck tot leven. Zo ook in de boeken die Wolterinck in de loop der jaren heeft uitgegeven, zoals Designing Your World (Uitgeverij Terra, 2020). In het najaar van 2021 volgt Designing Your World – volume II met 320 pagina’s aan nieuwe designinspiratie.

Uiteraard bestaat Wolterinck niet alleen uit Marcel Wolterinck. Het veelzijdige bedrijf wordt gevormd door een team van ruim 25 bevlogen architecten, designers, stylisten en andere professionals. Kenmerkend voor de werkwijze van het team is dat ontwerpen in nauwe samenspraak met de klant tot stand komen. Een Wolterinck-ontwerp is maatwerk, op alle niveaus. De klant wordt daarbij volledig ontzorgd. Hoewel geen twee ontwerpen van Wolterinck hetzelfde zijn, wordt in alle projecten een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen toegepast. Ook een mix van merken is kenmerkend voor Wolterinck, evenals een optimale balans tussen functionaliteit en schoonheid.

Ontmoet het team

Elk project van Wolterinck is het resultaat van teamwork. Ontmoet het hele team hier.

Aafke Wolterinck

Interior Decorator

Anouk Kors

Retail

Berry van Empel

Senior Interior Designer & Architect

Dennis Luyf

Retail

Eric Schoonderbeek

General Manager

Esther de Graaf

Senior Garden & Landscape Architect

Eveline van Asbeck

Senior Interior Decorator

Floor Kuin

Purchaser

Iris Janssen

Senior Product Designer

Janneke van Woudenberg

Senior Interior Designer

Jennifer Aukema

Interior Decorator

José Lauwerijssen

Office Manager

Lex Munneke

Project Realisation

Maartje Wolterinck

Marketing & PR

Marcel Wolterinck

Creative Director

Marianna Sterk

Marketing & PR Manager

Martine Ningbers

Bureau Manager

Menno Vedder

Finance

Nina Chermin

Senior Interior Designer

Nina van Steenis

Interior Decorator

Pien Heemstra

Senior Interior Designer

Rianne van der Kuijl

Interior Designer

Remco Schrijver

Junior Interior Designer & Architect

Roos van der Woude

Junior Interior Decorator

Samantha Geurtsen

Purchaser

Twan Ruiters

Manager Project Realisation

Wandena Bishesar

Interior Designer

Wouter van den Heuvel

Interior Designer

Maak van uw huis een droomhuis

Vraag uw adviesgesprek aan

Wolterinck in de media

Marcel Wolterinck over het bed Livorno van Nilson by Wolterinck

Het nieuwe bedontwerp Livorno werd ontwikkeld door Wolterinck. Een combinatie van blokvormige elementen die in hoogte variëren. Qua materiaal is er gewerkt met contrasten: hard versus zacht, glad versus ruw, mat versus glanzend. Wolterinck liet zich inspireren door minimalistische Italiaans design met de kenmerkende lage modulaire meubels. De warme accenten doen denken aan terracotta uit Toscane. De losse modules zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden als verlengstuk van het bed, als bank, als console of kaptafel.

<
">
>