15 december 2014

foto: Raphaƫl Drent

Vanmiddag is op de Excellent Wonen en Leven Beurs in Rotterdam de Wolterinck Store in Laren uitgeroepen tot beste woonwinkel van Nederland. Een vakjury bestaande uit: woondesigner Eric Kant, hoofdredacteur Excellent Leven en Wonen Sander Lemmens, eigenaresse van PR bureau MissPublicity Clarissa Sarah Slingerland en Len de Koster directeur van ETC Expo, stelden een top tien samen van genomineerde winkels waarop bezoekers van de site konden stemmen. Vanmiddag maakte juryvoorzitter Sander Lemmens bekend dat de Wolterinck Store de prestigieuze titel krijgt.
De store in Laren van woondesigner Marcel Wolterinck telt ruim 1500 vierkante meter en wordt in het juryrapport geroemd om de internationale wooncollecties die er worden getoond, naast de eigen collectie. "De vakkundige medewerkers stellen de collecties samen en zorgen voor verschillende sferen. Ook is er een prachtige buitenruimte met exclusief buitenmeubilair."

Wolterinck Store Laren
De store opende in 2003 de deuren voor het publiek. Inmiddels zijn er veel kunstexposities en prachtige wooncollecties te zien geweest, naast de woonaccessoires als geurkaarsen, home perfumes, windlichten, inspiratieboeken en serviezen. De collecties en de uitstraling van de stijlkamers wisselen zeer regelmatig. Marcel Wolterinck: "De sfeer in de winkel is van groot belang. Die kenmerkt zich door rust, warmte en huiselijkheid." Op dit moment is er een groot deel van de exclusieve collectie van het Italiaanse woonmerk Meridiani in de Store te zien en te koop. De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.

Wolterinck
Woondesigner Marcel Wolterinck werkt al ruim vijfentwintig jaar met een vakkundig team van woonprofessionals aan projecten in binnen - en buitenland. Ze zijn actief op het gebied van interieur, exterieur en tuinen. Daarnaast ontwerpen ze producten voor gerenommeerde woonmerken als bijvoorbeeld Borek, Linteloo en Nilson.

Bekijk hier een impressie van de Wolterinck Store.