30 oktober 2018

Wolterinck Laren organiseert van 16 november tot en met 8 december a.s. ‘Meet the Artist'. Een bijzonder evenement waarbij 8 kunstenaars en circa 100 kunstwerken in de spotlights worden gezet. Bezoekers kunnen op de 4 zaterdagen gedurende deze periode ook persoonlijk kennismaken met de kunstenaars en hun werken, die variëren van stoer en groot tot minimalistisch en verfijnd.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Marcel mee invervulling: "Al heel lang had ik het idee om de kunstenaars, met wie ik al zoveel jaren enorm prettig samenwerk, op een bijzondere manier in de spotlights te zetten. Sommigen ken ik al meer dan 20 jaar, waar ik anderen pas net heb ontdekt maar met allen heb ik een heel dierbaar contact. Hun werken raken mij persoonlijk en de diversiteit ervan werkt versterkend in het outside-inside concept van Wolterinck Laren. Dat maakt onze showroom de perfecte locatie voor een expositie van deze omvang. Met ‘Meet the Artist' komt alles samen en gaat mijn lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling."

Vier zaterdagen achtereen kunnen geïnteresseerden doorlopend de expositie bezoeken, waarbij iedere zaterdag 2 kunstenaars aanwezig zijn. Dit programma stelt eenieder in staat om op persoonlijke wijze de kunstenaars en hun werken te leren kennen.

 

Zaterdag 17 november:         13:00 Parvine Curie
                                              15:00 Martine Demal

Zaterdag 24 november:         13:00 Guy Leclef
                                              15:00 Arty Grimm

Zaterdag 1 december:           13:00 Carolien van der Heijden
                                              15:00 Jan de Beus

Zaterdag 8 december:           13:00 Pepe Gregoire
                                              15:00 Frans Polman

8 kunstenaars

Parvine Curie (FR)

werkt als beeldend kunstenares met klassieke materialen als steen, hout en brons. De werken van Parvine Curie zijn recentelijk in de collectie van Wolterinck Laren opgenomen.

 

Martine Demal (FR)

exposeert als beeldend kunstenares regelmatig in Frankrijk en in het buitenland. Haar originaliteit is bekroond met diverse onderscheidingen.

 

Guy Leclef (BE)

papier - dik ingezet, dunne laagjes, gesneden, geïmpregneerd of geplakt - is de grondstof die de basis vormt van de kunstwerken van Guy Leclef. Door zijn kenmerkende aandacht voor details transformeert hij papier tot een voor ieder persoonlijke ervaring.

 

Frans Polman (NL)

beeldend kunstenaar, wiens creativiteit zich al op zeer jonge leeftijd in het atelier van zijn vader ontplooide. Rauw, puur en karakter zijn de eigenschappen van de houtsnijwerken die hij bij Wolterinck Laren presenteert.

 

Carolien van der Heijden (NL)

de beelden van Carolien van der Heijden vertellen het verhaal van autonome delen die met elkaar een organische relatie zijn aangegaan. Een betekenisvolle verbinding wordt uit steen gehouwen wanneer het geheel meer is dan de som der delen.

 

Arty Grimm (NL)

de manier van schilderen van Arty Grimm is spontaan. De gouaches en de doeken zijn uitgevoerd in acrylverf en worden zonder voorafgaande schets of ondertekening opgezet. Zij laat zich veelal inspireren door poëzie, die ze overbrengt op het doek.


Pépé Grégoire (NL)

beeldhouwer met een eigenzinnige visie, waarin het spel met contrasten, het tarten van de zwaartekracht en het grenzeloze experiment karakteristiek zijn. Pépé Gregoire daagt de kijker uit, prikkelt, provoceert en zet in zijn kust de wereld op zijn kop.

 

Jan de Beus (NL)

de kleurrijke werken van schilder Jan de Beus, die al vele solo-exposities in Europa op zijn naam heeft staan, zijn uitzinnig, expressief en getuigen van een niet in te tomen vitaliteit. Passie, beweging, tempo en virulentie zijn de bepalende componenten.