;

Vivace

Alphenberg

Gevlochten duurzame kalfslederen kleden.

Volledig op maat gemaakte gevlochten leren kleden voor aan de wand of op de vloer. Met deze multifunctionele kalfslederen kleden haalt u een uniek object voor boven de bank, het bed of op de vloer in huis. Of u nu voor een grote afmeting kiest, of voor een kleiner patroon, het effect is sowieso spectaculair, in welke ruimte van het huis dan ook. De kleden zijn voortgekomen uit een ontwerpopdracht van Alphenberg. De opdracht aan de afdeling Product Design van Wolterinck luidde: ontwikkel een decoratief duurzaam product. Een opdracht naar ons hart. Onze liefde voor leer is groot. Het is het een prachtig, puur natuurproduct dat goed past in onze interieurs, waar natuurlijke materialen en een neutraal kleurenpalet de boventoon voeren.  Wij vonden het belangrijk dat naast de duurzame wandtegellijn Braid, Vivace ook vanuit een duurzaam oogpunt wordt gemaakt.

De kleden zijn verkrijgbaar in drie patronen: een oneven en twee even patronen.
Het wandkleed wordt door middel van een karakteristieke smeedijzeren ophangset of blind ophangsysteem aan de muur bevestigd.

 

DE VIVACE COLLECTIE IS BESCHIKBAAR IN 8 KLEUREN

De kleuren zijn zorgvuldig gekozen variërend van heel licht zand en diverse bruintinten tot zwart.
Het ZERO Nubuck kenmerkt zich door een fijne nerf en een fluweelzachte souplesse en is zacht, mat en aaibaar.

 

KALFSLEER IS DE BASIS VOOR DEZE DUURZAME COLLECTIE

Het leer is afkomstig van jonge dieren die niet voor de huiden gefokt zijn. Het gaat hier dus in principe om een restproduct. Dat Alphenberg op een volledig duurzame manier in eigen beheer bewerkt tot hoogwaardig leer voor toepassingen in high-end-interior-design, is een uiterst duurzame oplossing. Het gehele proces van boerderij tot looierij vindt plaats in Nederland. De inkoop geschiedt op een volledig transparante manier. Via een bedrijf dat de volledige geschiedenis per huid traceerbaar heeft gemaakt. De dieren hebben volgens de strenge normen van het Beter Leven keurmerk en ‘Vitel Oké’ onze Hollandse landschappen onderhouden.

En duurzaam is zeker ook van toepassing op het maak-proces waarbij chroomvrij het kernwoord is. Dit moderne looiproces dat voldoet aan de huidige richtlijnen zorgt er niet alleen voor dat het milieu veel minder wordt belast maar heeft als positief bij-effect dat de kleuren veel intenser worden. Wat zeker ook genoemd moet worden is dat de huiden in tegenstelling tot de gangbare manier nu ‘aan de lucht gedroogd worden’, wat weer voor een relevante besparing op energie neerkomt. Bijkomend maar zeker niet onbelangrijk voordeel hiervan is ook dat het specifieke karakter van het leer in dit droogproces, nog beter tot zijn recht komt. De kenmerkende nerf in het leer wordt versterkt door de minimale afwerking. Deze nieuwe manier van afwerken levert een besparing op van 60 tot 80% op energiekosten en gebruikte chemicaliën ten opzichte van de oude manier. De topfinish is ‘Eco’ en waterafstotend (op basis van natuurlijke extracten en GOTS gecertificeerd). In het hele maakproces is het verbruik van water tot een minimum gereduceerd.

Vivace Roomdivider

Meer voor Alphenberg